onsdag 2 oktober 2013

Gårdagens kurs!

Igår kväll så var det ju näst sista tillfället av valpkursen och det var faktiakt rätt roligt, även fast det var både blött och kallt, men så kan det vara ibland.

Vi övade lite kontakt för att komma igång och Rambo visar bara mer och mer att han vill arbeta, han kan vara fokuserad och det lönar sig med ögonkontakt!
Sedan drog det jobbiga igång, vi delade upp oss i två ringar och ställde en skål med korv i mitten på vardera ring. Alltså, vissa fick verkligen tag i korven! Och meningen med detta var givetvis att lära hunden nej utan att rycka i kopplet, och Rambo var så duktig på detta att han gick förbi korvskålen sen, och runt den.
Roligast var när vi skulle köra inkallning och Rambo springer rätt över korvskålen till mig, vilken kille!!

Nog om det. Om två veckor är det avslutning och då skulle vi ha en liten "tävling" vad jag fattade.. Hunden ska kunna sitta, sitt/stanna kvar, ligg, ligg/stanna kvar, inkallning, nej och säkert någonting mer..
Och det jobbigaste för oss just nu är att Rambos värld rasar när jag går ifrån honom på exempelvis sitt/stanna kvar, för har jag ryggen mot honom och går så kommer han efter, haha.

Träning, träning som gäller nu!

1 kommentar: