torsdag 10 oktober 2013

Agility!

Ja, idag har lille Rambo äntligen fått provat på agility! Fast ja.. Vi har väl byggt egna hinder och hoppat hemma hos svärfar, i skogen osv, men med riktiga hinder menar jag nu, på en riktig plan (på skolan dock). Och matte är faktiskt inte ett lika stort fan av denna sport nu för tiden, som hon var för några år sedan.

Jaja, det var så min förmiddag såg ut iallafall! En jätteduktig instruktör ifrån Bollnäs kom och besökte oss på skolan idag. Det vi provade på var tunneln, balansbommen, vanliga hopp-hinder, lång-hoppet/hindret och däcket!
Rambo fattade ju direkt att man fick godis för allt man gjorde (så länge man gjorde rätt) och han kunde springa i den där tunneln om och om igen alltså, haha! Min lilla tokpojke. Han var även jätteduktig på att hoppa, men det visste jag ju egentligen redan, så som han flyger fram överallt.. Han sprang på sidan om ett hinder (vi hade tre på rad) och däcket (givetvis fick han ingen belöning då) en gång, men sedan fattade han att belöningen bara kom när man hoppade över/igenom så då gjorde vi om och gjorde rätt. Och det är så kul med en såpass villig hund som Rambo!

Så nu blir det väl till att träna och lära in allt kanske? Eller gå någon kurs? ..för Rambo tyckte verkligen att detta var roligt, och tycker han att någonting är roligt får väl matte bara hänga på, då. Eller vad gör man..? :)

Ååååh, äntligen hemma hos världens jobbigaste katt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar